Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzaç
buzaç:

buzáç,-e mb., edhe si em., shpërf. me buzë të trasha e të shëmtuara; buzëtrashë.

Sinonime / Të përafërta:
buzëtrashë
Të ngjashme:
buzak:

buzák,-u m. sh. -ë(t) gjym druri për ujë.

buzas:

buzás ndajf. buzëvarur.

bubaç:

bubáç,-i m. sh. -ë(t) zool. bulkth.

buzoç:

buzóç,-i m. sh. -ë(t) zool. vijosh.

bëzaj:

bëzáj jokal., -ta, -tur nxjerr zë, them diçka (zakonisht me mohim); i thërres, i flas; tregoj: nuk bëzante fare.