Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzbardh
Të ngjashme:
buzëbardhë:

buzëbárdhë mb. me buzë të bardha (për kafshë).

çubardh:

çubárdh,-ë mb., edhe si em., që i ka flokët dhe qimet e fytyrës të bardha; balash (për njeriun).

zbardh:

zbardh kal., -a, -ur 1. e bëj të bardhë (me gëlqere a me bojë etj.); e vesh me diçka të bardhë; kund. nxij: zbardh muret; drita zbardhi majat. 2. i heq ngjyrën që ka pasur a shtresën e sipërme; pastroj, laj: e ka zbardhur dielli; zbardh dërrasën me zdrukth. 3. fig. nderoj; bëj të lumtur: ia zbardhi faqen; i zbardhi jetën. 4. fig. nxjerr të dhënat, zbuloj: zbardh krimin. 5. e bëj me thinja, e thinj: hallet e zbardhën para kohe. 6. jokal. v. III, edhe fig., ndrit, shkëlqen; agon, gdhin: zbardhi bora; zbardhur dita.