Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzëqarë
buzëqarë:

buzëqárë mb. qaraman; / fig. i ngrysur.

Sinonime / Të përafërta:
qaraman
Të ngjashme:
buzëçarë:

buzëçárë mb., edhe si em. 1. me buzë të çara. 2. buzëplasur. 3. si em. m. lepuri.

buzëtharë:

buzëthárë mb. buzëpjekur.