Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzëpaqeshur
buzëpaqeshur:

buzëpaqéshur mb. që s’i ka qeshur buza kurrë, i shumëvuajtur; që s’i qesh buza, i zymtë.

Të ngjashme:
buzëqeshur:

buzëqéshur mb. 1. që buzëqesh, i qeshur. 2. si ndajf. me buzë në gaz; me dashamirësi.