Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës buzënxirë
buzënxirë:

buzënxírë mb., edhe si em. 1. me buzë të nxira. 2. fig. i shumëvuajtur.