Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzëhelm
buzëhelm:

buzëhélm mb. shumë i hidhëruar.

Të ngjashme:
buzhelem:

buzhélem vetv. bullafiqem.

buzhelë:

buzhél/ë,-a f. sh. -a(t) flluskë me ujë që del në buzë nga zjarrmia.

buzhel:

buzhél kal., -a, -ur bised. bullafiq.

buzhel:

buzhél,-e mb., edhe si em., bullafiq.

buzëdele:

buzëdél/e,-ja f. sh. -e(t) bot. luleshqerrë.