Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës buzëdele
buzëdele:

buzëdél/e,-ja f. sh. -e(t) bot. luleshqerrë.

Të ngjashme:
buzëhelm:

buzëhélm mb. shumë i hidhëruar.

buzëdet:

buzëdét,-i m. sh. -e(t) bregdet.

buzhelë:

buzhél/ë,-a f. sh. -a(t) flluskë me ujë që del në buzë nga zjarrmia.