Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës buzëçarë
buzëçarë:

buzëçárë mb., edhe si em. 1. me buzë të çara. 2. buzëplasur. 3. si em. m. lepuri.

Të ngjashme:
buzëqarë:

buzëqárë mb. qaraman; / fig. i ngrysur.

buzëtharë:

buzëthárë mb. buzëpjekur.