Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buxhetor
buxhetor:

buxhetór,-e mb. fin. që lidhet me buxhetin, i buxhetit; që financohet nga buxheti: fonde buxhetore; institucion buxhetor.

buxhetor:

buxhetór,-i m. kryes. sh. -ë(t) nëpunës, institucion etj. që financohet nga buxheti: pagat e buxhetorëve.

Të ngjashme:
bulmetor:

bulmetór,-e mb. 1. edhe si em., që përpunon a shet bulmet. 2. f. qumështore: lopë bulmet.re.

buxhet:

buxhét,-i m. sh. -e(t) 1. fin. plan financiar kryesor i një shteti a i një institucioni, që parashikon të ardhurat e shpenzimet sipas degëve ose fushave të ndryshme: buxheti vjetor; miratimi i buxhetit. 2. bised. të ardhurat e një familjeje.