Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buxhak
buxhak:

buxhák,-uI m. sh. -ë(t) qoshe pranë vatrës.

buxhak:

buxhák,-uII m. sh. -ë(t) bot. barishte si grashina, me fara të zeza në bishtajë, që mbillet si hasëll.

Të ngjashme:
bushak:

bushák,-u m. sh. -ë(t) qengj i vogël e i dobët.

bushakë:

bushák/ë,-a f. sh. -a(t) enë e madhe për vaj.

buxhet:

buxhét,-i m. sh. -e(t) 1. fin. plan financiar kryesor i një shteti a i një institucioni, që parashikon të ardhurat e shpenzimet sipas degëve ose fushave të ndryshme: buxheti vjetor; miratimi i buxhetit. 2. bised. të ardhurat e një familjeje.

bythak:

bythák,-u m. sh. -ë(t) cung në tokë.