Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës butishtë
butishtë:

butísht/ë,-a f. sh. -a(t) bot. bungëbutë.

Sinonime / Të përafërta:
bungëbutë
Të ngjashme:
bunishtë:

bunísht/ë,-a f. sh. -a(t) stan me tëbana.

burishtë:

burísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me burime të vogla uji; ligatinë.

artishtë:

artísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me artinj.

baltishtë:

baltísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë që mban ujë e nuk kullon, baltak, baltësirë; baltë.

banishtë:

banísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me tëbana.2. vend me ujëra termale.