Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës butesire
butësirë:

butësír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. mot i butë. 2. vend i butë e me lagështirë; tokë e butë a me bar të njomë.

Të ngjashme:
baltësirë:

baltësír/ë,-a f. sh. -a(t) baltak; baltishtë.

bukëmirë:

bukëmírë mb., edhe si em., bukëdhënës, bujar.

lutësore:

lutësór/e,-ja f. sh. -e(t) fet. vend i posaçëm pranë altarit të kishës ku besimtarët luten.

mugësirë:

mugësír/ë,-a f. mugëtirë.

ultësirë:

ultësír/ë,-a f. sh. -a(t) gjeogr. fushë a vend i ulët: ultësirë bregdetare; ultësira e Adriatikut (e Shkodrës).