Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës butak
butak:

buták,-e mb. 1. shumë i butë, i squllët: pjepër butak. 2. fig. me karakter të dobët, i thyeshëm.

butak:

buták,-u m. sh. -ë(t) zool. kafshë të vogla (si kërmilli, midhja etj.) me trup të butë, pa skelet e zakonisht me guaskë; molusk.

Sinonime / Të përafërta:
molusk
Të ngjashme:
batak:

baták,-u m. sh. -ë(t) 1. vend me ujë të ndenjur e me baltë; lerë, llucë: ngeci (ra) në batak; erë bataku. 2. fig. gjendje e amullt dhe e ndyrë; / fundërri, llum: ka rënë në batak ka rënë në llum; e la në batak e la në baltë.

bucak:

bucák,-u m. sh. -ë(t) 1. bucelë e vogël me lëfyt. 2. si mb., edhe si em., i trashë e i shkurtër: burrë bucak.

buzak:

buzák,-u m. sh. -ë(t) gjym druri për ujë.

baltak:

balták,-e mb. që ka shumë baltë; i qullët si baltë; baltanik: tokë baltake.