Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës butafori
butafori:

butaforí,-a f. sh. -(të) 1. teatër. sendet (orendi, armë etj.) që përdoren për një shfaqje. 2. fig. libr. kushte e rrethana të sajuara për të mashtruar dikë.

Sinonime / Të përafërta:
teatër