Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës butësoj
butësoj:

butës/ój kal., -óva, -úar zbut.

Të ngjashme:
futësoj:

futës/ój jokal. -óva, -úar bised. bëj vjedhje të vogla.

buthtoj:

butht/ój kal., -óva, -úar 1. jokal. v. III bulëzon, mugullon; sapo nxjerr krye, del: buthtojnë gjethet. 2. nxjerr në shesh, zbuloj.

butoj:

but/ój kal., -óva, -úar e bymej një enë druri duke e vënë në ujë a duke e mbushur me ujë: butoj vozën (që të mos rrjedhë).

aftësoj:

aftës/ój kal., -óva, -úar e bëj të aftë a më të aftë.

bijësoj:

bijës/ój kal., -ói, -úar e bëj bijë në shpirt, bijoj. / pës. bijësóhem.