Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës butëlosh
butëlosh:

butëlósh,-e mb. i butë1.

Të ngjashme:
tatëlosh:

tatëlósh,-i m. sh. -ë(t) bised. 1. gjysh. 2. edhe si mb. njeri pa të keq, babëlok.

atëlosh:

atëlósh,-i m. babagjysh.