Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës but
but:

but,-iI m. sh. -e(t) vozë e madhe.

but:

but,-iII m. sh. -e(t) 1. anat. pjesa e butë në çaçkën e kokës te fëmijët e porsalindur; maja e kokës. 2. tul i butë bagëtie: but viçi.

Të ngjashme:
bat:

bat,-i m. sh. -a(t) grackë për zogj, me një rrasë mbi një gropë: kunji i batit. / kurth.

bot:

bot,-i m. bised. një njeri, dikush.

bot:

bot ndajf. bised. 1. pa ndërprerje e me të gjitha forcat. 2. si kallëz. duke u përpjekur me të gjitha forcat; me mundime e pa pushuar: qesh e bot; thirr e bot; dhashë e bot; bot andej e bot këtej.

buç:

buç,-i m. sh. -a(t) 1. zool. bubajkë. 2. bised. gjarpër: të ngrëntë buçi!