Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bushte
bushtë:

búshtë (i, e) mb. prej bushi: dollap i bushtë.

Të ngjashme:
beshte:

bésht/e,-ja f. sh. -e(t) profkë.

bishte:

bishté,-ja f. sh. -(të) [(bishtéz/ë,-a f. sh. -a(t)] nënbishte.

bishte:

bísht/e,-ja f. sh. -e(t) bishtarak.

bushtër:

búsht/ër,-ra f. sh. -ra(t) 1. femra e qenit. 2. thjesht. shar. grua e përdalë; grua llafazane e ngatërrestare. 3. mit. qenie e përfytyruar si kuçedër që vjell zjarr.

bushtër:

búshtër,-za f. sh. -a(t)] zool. dosëz.