Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bushqan
bushqan:

bushqán,-i m. bot. urth.

Sinonime / Të përafërta:
urth
Të ngjashme:
dushman:

dushmán,-i m. sh. -ë(t) bised. armik; pushtues: hordhitë e dushmanit.

bushak:

bushák,-u m. sh. -ë(t) qengj i vogël e i dobët.

gushan:

gushán,-e mb., edhe si em., gushëdalë; gushëmadh.