Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bushliqe
bushliqe:

bushlíq/e,-ja f. sh. -e(t) fshikë; flluskë; / vapore.

Sinonime / Të përafërta:
flluskë
Të ngjashme:
bushiq:

bushíq,-i m. sh. -ë(t) shakull; flluskë.

bushiq:

bushíq,-e mb. fig. bullafiq.