Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bushiq
bushiq:

bushíq,-i m. sh. -ë(t) shakull; flluskë.

bushiq:

bushíq,-e mb. fig. bullafiq.

Sinonime / Të përafërta:
flluskë
bullafiq
Të ngjashme:
gushiq:

gushíq,-e mb., edhe si em. 1. gushëdalë, gushëmadh. 2. që ka strumën.

bisbiq:

bisbíq,-i m. sh. -ë(t) 1. dele a dash me trup të vogël. 2. edhe si mb., fig. bised. njeri me trup të vogël; ngatërrestar.

bushak:

bushák,-u m. sh. -ë(t) qengj i vogël e i dobët.

bushliqe:

bushlíq/e,-ja f. sh. -e(t) fshikë; flluskë; / vapore.