Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bushak
bushak:

bushák,-u m. sh. -ë(t) qengj i vogël e i dobët.

Të ngjashme:
bushakë:

bushák/ë,-a f. sh. -a(t) enë e madhe për vaj.

buxhak:

buxhák,-uI m. sh. -ë(t) qoshe pranë vatrës.

buxhak:

buxhák,-uII m. sh. -ë(t) bot. barishte si grashina, me fara të zeza në bishtajë, që mbillet si hasëll.

gushak:

gushák,-u m. sh. -ë(t) druri që mbërthehet kryq për të mbajtur brezin e jashtëm me brezin e brendshëm të një muri me gurë.

gushak:

gushák,-e (gushacák,-e) mb., edhe si em., gushëdalë.