Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bush
bush:

bush,-iI m. sh. -e(t) bot. shkurre a dru me lëndë të fortë e të verdhë dhe me gjethe përherë të blerta: lugë (çibuk) bushi.

bush:

bush,-iII m. sh. -énj(të) mit. qenie e përfytyruar si kafshë, që jeton në këneta e ndjell shi.

Të ngjashme:
bash:

bash,-i m. sh. -e(t) 1. det. pjesa e përparme e anijes a e varkës: topi i bashit. 2. bised. pjesa më e zgjedhur, lulja, ajka, balli: bashi i duhanit; bashi i djemve (i nuseve); bashi i vendit. 3. qoshja a kreu i dhomës.

bash:

bash pj. bised. pikërisht; për këtë arsye; mu: bash mirë.

bosh:

bosh,-e mb. bised. 1. i zbrazët: enë (shishe) boshe. 2. i kotë: punë (fjalë) boshe.

bust:

bust,-i m. sh. -e(t) art. skulpturë njeriu nga mesi e lart.