Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burues
burues:

burúes,-i m. sh. -(it) burimi i diçkaje: burues drite (energjie); burues i të këqijave.

Të ngjashme:
birues:

birúes,-i m. sh. -(it) 1. zool. kandërr, larvat e së cilës shpojnë vrima në pemët: biruesi i fikut; biruesi i ullirit; biruesi i hardhisë. 2. fig. keq. ai që fut hundët kudo, biramel.

kurues:

kurúes,-e mb., edhe si em., që kuron; për kurim; mjekues: metoda kuruese.

birues:

birúes,-e mb. që biron: vegël biruese.

urues:

urúes,-i m. sh. -(it), edhe si mb., ai që uron: fjalë uruese.

abuzues:

abuzúes,-e mb., edhe si em., libr. që abuzon; shpërdorues: abuzues i ligjit (i pushtetit).