Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bursist
bursist:

bursíst,-i m. sh. -ë(t) nxënës a student me bursë.

Të ngjashme:
kursist:

kursíst,-i m. sh. -ë(t) ai që ndjek një kurs.

bursiste:

bursíst,-e, -ja f. sh. -e(t).

kursiste:

kursíst,-e, -ja f. sh. -e(t).

budist:

budíst,-i m. sh. -ë(t) fet. ithtar i budizmit.

jurist:

juríst,-i m. sh. -ë(t) specialist në drejtësi.