Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burse
bursë:

búrs/ë,-aI f. sh. -a(t) shumë parash që shteti, një shoqatë etj. i jep dikujt për të kryer studimet.

bursë:

búrs/ë,-aII f. sh. -a(t) institucion financiar e tregtar, ku luhet me kursin e monedhave të arit, të aksioneve e të letrave me vlerë për të nxjerrë fitime: bursa e Tiranës.

Të ngjashme:
kurse:

kursé lidh. lidh fjali të bashkërenditura kundërshtore: ditën punonte, kurse natën studionte.

burmë:

búrm/ë,-aI f. sh. -a(t) vidhë e vogël.

burmë:

búrm/ë,-aII f. sh. -a(t) fik i rreshkur.

burmë:

búrm/ë,-aIII f. sh. -a(t) gropëz në mjekër a në faqe, gropëçelë; qukë; gropëz: faqe me burma; burma e pushkës bubëza e pushkës.