Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burreroj
burrëroj:

burrër/ój (burrn/ój) kal., -óva, -úar 1. e rrit, e bëj burrë. 2. e bëj më të pjekur e më guximtar, e bëj si burrë.

Të ngjashme:
burrëror:

burrërór,-e (burrnór,-e) mb. 1. që lidhet me burrin, prej burri, burrash: tipare burrërore; zë burrëror. 2. që ka burrëri, trim, guximtar: qëndresë burrërore.

bubërroj:

bubërr/ój jokal., -óva, -úar 1. çmorritem. 2. merrem me bubërri; / kërkoj kudo për diçka, rrëmoj. 3. v. III kullot pak këtu e pak atje; qëmton, gjëllin. 4. murmurit.

bulbëroj:

bulbër/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III del me shumicë, shpërthen; buis, gëlon: bulbëruan gjethet. 2. kal. begatoj.

burgëtoj:

burgët/ój kal., -óva, -úar e mbyll dikë dhe ia bëj jetën burg.

kurvëroj:

kurvër/ój jokal., -óva, -úar bised. shkoj me kurva (për një mashkull) ose me kurvarë (për një femër).