Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burrash
burrash:

burrásh,-i m. sh. -ë(t) 1. burran. 2. djalë që sa ka nisur të burrërohet.

Sinonime / Të përafërta:
burran
Të ngjashme:
murrash:

murrásh,-e mb., edhe si em., i murrmë: lopë murrashe.

qurrash:

qurrásh,-e mb., edhe si em., keq. 1. që ka qurra, që i kullojnë qurrat: fëmijë qurrash. 2. fig. me karakter të dobët; që ankohet vazhdimisht; frikacak.

murrash:

murrásh,-i m. sh. -ë(t) zool. trumcak.

burras:

búrras (búrrash) ndajf. burrërisht.

marrash:

marrásh,-e mb., edhe si em., marroq.