Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës burrëror
burrëror:

burrërór,-e (burrnór,-e) mb. 1. që lidhet me burrin, prej burri, burrash: tipare burrërore; zë burrëror. 2. që ka burrëri, trim, guximtar: qëndresë burrërore.

Të ngjashme:
burrëroj:

burrër/ój (burrn/ój) kal., -óva, -úar 1. e rrit, e bëj burrë. 2. e bëj më të pjekur e më guximtar, e bëj si burrë.

barrëtor:

barrëtór,-i m. sh. -ë(t) 1. hamall. 2. qiraxhiu i karvanit. 3. ai që përgjigjet për një punë.

burrërim:

burrërím,-i (burrním,-i) m. veprimi sipas foljeve.

burrëruar:

burrërúar (i) [burrnúar (i)] mb. që është burrëruar.

burrëri:

burrërí,-a (burrní,-a) f. 1. të qenët burrë; mosha e burrit. / përmb. burrat e një vendi, e një familjeje etj. 2. të qenët i fortë, trim e i besës; qëndrim a sjellje prej burri, trimëri, guxim: e përballoi me burrëri; ka burrërinë … ka guximin …; s’e jep burrnia nuk shkon me qëndrimin prej burri.