Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burrërishte
burrërishte:

burrëríshte (burrníshte) mb. që është për burra a që bëhet nga ata: veshje burrërishte; këngë (valle) burrnishte.

Të ngjashme:
burrërisht:

burrërísht (burrnísht) ndajf. trimërisht, si burrat: qëndroi burrërisht.