Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burome
buromë:

buróm/ë,-a f. sh. -a(t) 1. burim uji. 2. jargë.

Sinonime / Të përafërta:
jargë
Të ngjashme:
baromë:

baróm/ë,-a f. ushqimi që ripërtyp kafsha.

burmë:

búrm/ë,-aI f. sh. -a(t) vidhë e vogël.

burmë:

búrm/ë,-aII f. sh. -a(t) fik i rreshkur.

burmë:

búrm/ë,-aIII f. sh. -a(t) gropëz në mjekër a në faqe, gropëçelë; qukë; gropëz: faqe me burma; burma e pushkës bubëza e pushkës.

biroçe:

biróç/e,-ja f. sh. -e(t) karrocë udhëtimi me dy rrota.