Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burokraci
burokraci:

burokrací,-a f. 1. sistem qeverisjeje e drejtimi me shumë nëpunës, që mbivlerësojnë shkresat dhe metodat formale jo të shkathëta; përmb. burokratët. 2. edhe sh. -(të) dhe -ra(t) bised. veprime të zgjatura zyrtare, që zvarritin punët a pengojnë zgjidhjen e çështjeve.

Sinonime / Të përafërta:
burokratët
Të ngjashme:
autokraci:

autokrací,-a f. libr. sistem qeverisjeje e një sundimtari absolut; absolutizëm.

burokratik:

burokratík,-e mb. që lidhet me burokracinë a me burokratizmin, që vuan nga burokratizmi; që lidhet me burokratët, që është veti e tyre: qëndrim burokratik; zvarritje burokratike.

burokrate:

burokrát,-e, -ja f. sh. -e(t).

burokrat:

burokrát,-i m. sh. -ë(t) 1. nëpunës që qeveris a drejton me metoda burokratike.

burokrat:

burokrát,-e mb. që sillet e vepron si burokrat.