Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burishtë
burishtë:

burísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me burime të vogla uji; ligatinë.

Sinonime / Të përafërta:
ligatinë
Të ngjashme:
borishtë:

borísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë e zhveshur dhe e varfër.

bunishtë:

bunísht/ë,-a f. sh. -a(t) stan me tëbana.

butishtë:

butísht/ë,-a f. sh. -a(t) bot. bungëbutë.

gurishtë:

gurísht/ë,-a f. sh. -a(t) [gurísht/e,-ja f. sh. -e(t)], edhe si mb., vend a tokë me shumë gurë: gurishte e thatë; tokë gurishte.

murishtë:

murísht/ë,-a f. sh. -a(t) gërmadhë: murishtë shtëpie (kështjelle).