Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burgoj
burgoj:

burg/ój kal., -óva, -úar burgos. / pës. burgóhem.

Të ngjashme:
burgos:

burgós kal., -a, -ur e fut dikë në burg si të dënuar. / pës. burgósem.

barkoj:

bark/ój kal., -óva, -úar e përkul dhe e bëj me bark diçka, harkoj.

brumoj:

brum/ój kal., -óva, -úar mbruj. / pës. brumóhet v. III.

bulmoj:

bulm/ój kal., -óva, -úar mëlmej.

burgëtoj:

burgët/ój kal., -óva, -úar e mbyll dikë dhe ia bëj jetën burg.