Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burgji
burgji:

burgjí,-a f. sh. -(të) vidhë.

Të ngjashme:
burani:

buraní,-a f. gjell. gatesë me spinaq e me oriz.

burgoj:

burg/ój kal., -óva, -úar burgos. / pës. burgóhem.

burgos:

burgós kal., -a, -ur e fut dikë në burg si të dënuar. / pës. burgósem.

vergji:

vergjí,-a f. hist. taksa që paguhej për banesën, për dyqanin etj.: vergji e rëndë.

burgim:

burgím,-i m. sh. -e(t) 1. burgosje. 2. drejt. heqje e lirisë me gjyq.