Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës burgëtoj
burgëtoj:

burgët/ój kal., -óva, -úar e mbyll dikë dhe ia bëj jetën burg.

Të ngjashme:
burgoj:

burg/ój kal., -óva, -úar burgos. / pës. burgóhem.

burrëroj:

burrër/ój (burrn/ój) kal., -óva, -úar 1. e rrit, e bëj burrë. 2. e bëj më të pjekur e më guximtar, e bëj si burrë.

rrugëtoj:

rrugët/ój jokal., -óva, -úar udhëtoj.

vargëtoj:

vargët/ój kal., -óva, -úar 1. vargoj. 2. let. vargëzoj; vjershëroj.

burgëtim:

burgëtím,-i m. veprimi sipas foljeve.