Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës burani
burani:

buraní,-a f. gjell. gatesë me spinaq e me oriz.

Të ngjashme:
barazi:

barazí,-a f. sh. -(të) të qenët i barabartë me një tjetër; gjendje e barabartë a e drejtë për të qenë i barabartë me një tjetër; kund. pabarazi: barazi shoqërore; barazia para ligjit.

brusni:

brusní,-a f. mbushulli, bollëk.

buhari:

buharí,-a f. sh. -(të) pjesë e oxhakut e dalë mbi vatër.

bujanë:

buján/ë,-a f. sh. -a(t) boenë; rrjedhë a pellg i madh.

bujari:

bujarí,-a f. 1. të qenët bujar: e priti me bujari. 2. përmb. hist. tërësia e bujarëve, bujarët: bujaria e lartë.