Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buqe
buqe:

búq/e,-ja f. sh. -e(t) bushtër.

buq:

buq,-i m. sh. -ë(t) doçe: rrasë e buq loja e doçes.

Të ngjashme:
buçe:

búç/e,-ja f. sh. -e(t) bised. 1. bushtër. 2. keq. gojë: mbylle buçen!

bufe:

bufé,-ja f. sh. -(të) 1. dollap a raft për enë ose për ushqime. 2. pritje me pije, me ëmbëlsira etj.

duqe:

dúqe,-t f. sh. hejbe.

kuqe:

kúq/e,-ja (e) 1. ngjyra a boja e kuqe: e kuqe e çelur (e mbyllur). 2. diçka si e kuqe; e verdha e vezës: vezë me dy të kuqe.