Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buqar
buqar:

buqár,-i m. sh. -ë(t) bujk.

Të ngjashme:
beqar:

beqár,-e mb., edhe si em., i pamartuar (për të rriturit): mbeti beqar; jetë beqari.

buhar:

buhár,-i m. sh. -ë(t) 1. rruginë midis dhomave a rrugicë e ngushtë. 2. oxhak; tymtar.

bujar:

bujár,-e mb., edhe si em., dorëdhënë e zemërgjerë.

bunar:

bunár,-i m. sh. -ë(t) pus uji; krua; burim; / hurdhë, pellg.

bujar:

bujár,-i m. sh. -ë(t) hist. pronar i madh tokash në shoqërinë feudale; fisnik.