Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bunkerizoj
bunkerizoj:

bunkeriz/ój kal., -óva, -úar 1. ndërtoj bunkerë; e mbush vendin me bunkerë. 2. fig. siguroj mbrojtje të mbyllur e të pamposhtur për dikë a për diçka; / e bëj të jetë krejt i mbyllur.

Të ngjashme:
bunkerizim:

bunkerizím,-i m. veprimi sipas foljeve.