Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bungishtë
bungishtë:

bungísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bungjesh.

Të ngjashme:
cungishtë:

cungísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë me cungje drurësh.

bunishtë:

bunísht/ë,-a f. sh. -a(t) stan me tëbana.

bregishtë:

bregísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend brigje-brigje; tokë e thatë dhe e fortë; brinjë.

bublishtë:

bublísht/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) tufë shkarpash; bëzhdila.

fëngishtë:

fëngísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me fëng; tokë e fortë dhe jopjellore.