Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bungel
bungël:

búng/ël,-la f. sh. -la(t) bot. shpardh.

Sinonime / Të përafërta:
shpardh
Të ngjashme:
cungel:

cungél,-e mb. cung.

cungël:

cúng/ël,-la f. sh. -la(t) cung i vogël.

bungë:

búng/ë,-aII f. sh. -a(t) xhungë; / fig. lëmsh: m’u bë një bungë në grykë.

bunker:

bunkér,-i m. sh. -ë(t) usht. strehim i posaçëm me mure të trasha betoni e me frëngji.

buzhel:

buzhél,-e mb., edhe si em., bullafiq.