Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bungekuqe
bungëkuqe:

bungëkúq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. lloj bungu me lëkurë të kuqërreme, qarr i kuq.

Të ngjashme:
bungëkeqe:

bungëkéq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. lloj bungu me gjethe të hidhura.

bungëbutë:

bungëbút/ë,-a f. sh. -a(t) bot. lloj bungu me lëkurë të plasaritur e me lende të vogla.

buzëkuqe:

buzëkúq,-e, -ja f. sh. -e(t) zool. 1. tartabiqe. 2. mollëkuqe.