Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bungebute
bungëbutë:

bungëbút/ë,-a f. sh. -a(t) bot. lloj bungu me lëkurë të plasaritur e me lende të vogla.

Të ngjashme:
bungëkuqe:

bungëkúq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. lloj bungu me lëkurë të kuqërreme, qarr i kuq.