Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bungajë
bungajë:

bungáj/ë,-a f. sh. -a(t) bungishtë.

Të ngjashme:
cungajë:

cungáj/ë,-a f. sh. -a(t) cungishtë.

bregajë:

bregáj/ë,-a f. sh. -a(t) breginjë.

fundajë:

fundáj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. ceparak. 2. kryes. sh. mbeturinë. 3. telve.

kungatë:

kungát/ë,-a f. fet. buka dhe vera e bekuar, që u jep prifti besimtarëve të krishterë në kishë; kungim: dha (mori) kungatën.

pungacë:

pungác/ë,-a f. sh. -a(t) bot. 1. bishtdhelpër. 2. barishte me kërcej që dalin tufë nga rrënja, me gjethe pushatake e me një lulesë si kalli.