Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bungë
bungë:

búng/ë,-aII f. sh. -a(t) xhungë; / fig. lëmsh: m’u bë një bungë në grykë.

Sinonime / Të përafërta:
lëmsh
Të ngjashme:
bung:

bun/g,-gu m. sh. -gje(t) [búng/ë,-aI f. sh. -a(t)] bot. lloj dushku i lartë e i trashë, me kurorë të gjerë, që bën lende tufë në një bisht: bunga e butë bungëbutë.

bundë:

búnd/ë,-a f. 1. bujq. vrug. 2. erë.

bungël:

búng/ël,-la f. sh. -la(t) bot. shpardh.

cungë:

cúng/ë,-a f. sh. -a(t) 1. dele a dhi me bisht të prerë ose me brirë të shkurtër. 2. mishi i dhëmbëve përpara se të dalin dhëmbët e qumështit; trysat.

dungë:

dúngë mb., edhe si em. f., që e ka bishtin të shkurtër ose të prerë: dhi dungë.