Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bumerang
bumerang:

bumeráng,-u m. sh. -ë(t) 1. shkop i trashë e i përkulur, që, kur flaket, kthehet tek ai që e ka hedhur. 2. fig. veprim që kthehet e bie te vepruesi.