Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bumbezon
bumbëzon:

bumbëz/ón jokal. v.III, -ói, -úar nxjerr sythe, bulëzon.

Sinonime / Të përafërta:
bulëzon
Të ngjashme:
bumbon:

bumb/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. bumbëzon. 2. gufon.

këmbëzon:

këmbëz/ón jokal. v. III, -ói, -úar nxjerr dy-tri bisqe (për drithëra).

bumbëzim:

bumbëzím,-i m. veprimi sipas foljeve.

bulëzon:

bulëz/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. nxjerr sytha, mugullon: bulëzuan drurët. 2. nxjerr bula, bulon: i bulëzon djersa. 3. fig. nis të dalë a të shfaqet diçka e re: po më bulëzon një dëshirë.