Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bumbeskë
bumbeskë:

bumbésk/ë,-a f. sh. -a(t) syth bime; burbuqe.

Sinonime / Të përafërta:
burbuqe