Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bumbar
bumbar:

bumbár,-i m. gjell. kukurec.

Sinonime / Të përafërta:
kukurec
Të ngjashme:
kumbar:

kumbár,-i m. (kumbar/ë,-a f.) sh. -ë(t) etnogr. dëshmitar në kurorëzimin e një çifti, që bëhet edhe mik familjar; ai që i pret flokët fëmijës; / ai që i vë emrin fëmijës kur pagëzohet.

tumbar:

tumbár kal., -a, -ur e vë në udhë të mbarë një punë, një çështje etj., e rregulloj; përudh.

barbar:

barbár,-i m. sh. -ë(t) 1. hist. emër me të cilin grekët e romakët e vjetër quanin me përbuzje të huajt, që nuk flisnin gjuhën e tyre. 2. përb. njeri barbar.

bujtar:

bujtár,-i m. sh. -ë(t) 1. bujtës. 2. -, -e mb., edhe si em., mikpritës.

bukëbar:

bukëbár,-i m. sh. -ë(t) plis i prerë dheu me bar, që përdoret për të gjelbëruar lulishtet etj.